SākumsApskatiDzelžiPC mēneša konfigurācija - septembris

PC mēneša konfigurācija – septembris

Aizsākot jaunas tradīcijas, katru mēnesi publicēšu dažādas konfigurācijas, kas kādam varētu noderēt. Tēmas un budžeti būs dažādi. Kopējs būs tikai viens – visas konfigurācijas būs paredzētas spēlēm.

Šī mēneša tēma – lētākā konfigurācija vidējiem līdz zemiem grafiskajiem uzstādijumiem, priekš 1080p izšķirtspējas. Konfigurācija zemāk:

  • CPU: AMD Ryzen 3 2200G (100 Eiro)
  • Gigabyte GA-AB350M-DSH3 (60 Eiro)
  • Kingston HyperX Predator CL15 3000 Mhz DDR4 (100 Eiro)
  • Western Digital Blue 250 GB SSD (61 Eiro)
  • Corsair CX Series 450W (47 Eiro)
  • Fractal Design Focus G (50 Eiro)

Kopā: 418 Eiro

Procesors

Kopš Ryzen parādīšanās tirgū AMD ir atguvies un nu kontrolē gandrīz 50%. Protams tam ir lielisks pamatojums. Konkrēti šis modelis ir 4 kodolu, un būs vairāk kā pietiekami mūsdienu spēļu prasībām. Vērīgākie lasītaji noteikti pamanīja ka neesmu iekļāvis sarakstā video karti. Tas tādēļ ka šis procesors nāk aprīkots ar Vega 8 čipsetu. Absolūti pietiekoši populārākajām e-sporta spēlēm, kā arī tiks galā ar jaunākām relīzēm uz zemiem līdz vidējiem uzstādijumiem.

Mātes plate

Ekonomējot šī plate šķiet vislabākā izvēle. Pirmkārt jau Gigabyte ir uzticams brends, un ir zināms ar augstas kvalitātes komponentēm. 370 sērijas plāšu fīčas īsti nebūs aktuālas ar augstāk minēto procesoru, savukārt citas 320 un 350 sērijas plates, gandrīz neviena, šajā cenu kategorijā nepiedāvā integrētus HDMI portus, kā arī tā atbalsta augstas frekvences operatīvo atmiņu. Par to zemāk.

Operatīvā atmiņa (RAM)

Ejot Ryzen ceļu ir būtiski apzināties, ka RAM ātrums ietekmē procesora veiktspēju. Ņemot vērā, ka integrētā video karte dala atmiņu ar RAM, izvēloties 3000 vai pat 3200 Mhz atmiņu, kartes veiktspēju var palielināt līdz pat 20%, salīdzinājumā, ja tiktu izvēlēta 2133 Mhz atmiņa. Var ieekonomēt naudu izvēloties vienu 8 GB moduli, ar domu vēlāk iegādāties vēl tādu pašu, taču divu kanālu veiktspēja ir lielāka (2x4GB).

SSD

Šeit atkal ir iespēja ieekonomēt un protams izvēlēties standarta HDD disku, kas šajā cenu kategorijā Jums dos vismaz 2TB, taču tas nestāvēs klāt SSD diska ātrumam. Windows, kas ir instalēts uz SSD diska, burtiski lido. Pietam vēlāk vienmēr pastāv iespēja piepirkt klāt papildus atmiņu.

Barošanas bloks

Protams būs daudz lētāki varianti, kas arī itkā piedāvās 450W, par vismaz 20 eiro mazāk. Tomēr barošanas bloks noteikti nebūtu tā komponente kur ļoti ekonomēt (drošības apsvērumu dēļ). Corsair ir pazīstams ar kvalitatīvi būvētiem barošanas blokiem, un šis modelis būs tieši laikā mūsu konfigurācijai, pat tad ja vēlāk iegādāties kādu no budžeta video kartēm (1050, 1050 Ti, 1060).

Korpuss

Gaisa plūsma ir svarīga, lai saglabātu augstu sistēmas veiktspēju. Pārkarsušas komponentes dramatiski palēninās (thermal throtling). Šajā cenu kategorijā Fractal Design nodrošina labu gaisa plūsmu ar priekšējo atveri diviem ventilatoriem, aizmugurējo izeju un augšējo ventilāciju. Kopumā šaja šasijā var ievietot līdz pat 6 ventilatoriem. Reti kurš izstrādātājs piedāvā šādu ventilāciju budžeta korpusiem. Patīkams bonuss ir arī korpusa vizuālais izskats.

Reklāma

Populārākais

Pieseko mums!

1,102FaniPatīk
169SekotājiSekot
23SekotājiSekot
321AbonentiAbonēt