SākumsApskatiDzelžiNintendo Switch Pokemon Lets Go! Edition apskats

Nintendo Switch Pokemon Lets Go! Edition apskats

Tā nu bija sanācis, ka mēs īsti nepievērsām uzmanību Switch platformai, par spīti tam, ka tā ir otrā populārākā konsole pasaulē. Protams ka lietas jāmaina, tādēļ devos uz veikalu tai pakaļ. Mana izvēle – Pokemon Lets Go versija.

Dizains

Jāsaka, ka iepriekš nebiju pat izmēģinājis kādu no Switch konsolēm, un beidzot vienu paņemot rokās, likās ka turu premium klases ierīci. Tai ir pamatīgs svars (297g ja gribam būt precīzi). Arī joycons jeb džoistiki ļoti labi turās pie planšetes.

Pamatā Switch ir planšete ar 720p izšķirtspējas ekrānu, ko darbina jaudīgs Nvidia Tegra čips. Atšķirība no parastas planšetes ir biezums, ventilācijas atvere, dokstacija un džoistiki sānos.

Konkrēti šīs konsoles pultis ir pielāgotas tematikai – Pokemon Lets Go! Spēles titula pokemoni ir Evee un Pikachu, līdz ar to attiecīgi pultis atbilst šo pokemonu krāsu shēmām.

Konsoles aizmugurē ir kājiņa, kas ļauj to novietot uz galda, lai ērti izmantotu kā ekrānu. Savu darbu tā veic labi, taču pie lielāka spiediena izlec no vietas. Kāds teiks slikts dizains, bet tam ir iemesls. Kājiņa nelūzt. Zem tās arī slēpjas MicroSD kartes atvere, kas starp citu būs galvenais konsoles atmiņas avots, jo iebūvētā atmiņa ir tikai 32 GB.

Diemžēl kājiņa neļaus lādēt ierīci un spēlēt to vienlaicīgi, jo uzlādes vieta ir konsoles apakšā, un šādā režīmā ir pilnīgi nosegta. Protams ir iespējams iegādāties atsevišķus statīvus, tomēr ņemot vērā konsoles cenu, būtu labs bonuss. Cepums par USB Type-C uzlādes protu, taču arī to vajā problēmas.

Nintendo ir izvēlējušies nestandarta uzlādes protokolu, tādēļ iesaku izvairīties no trešo pušu dokstacijām. Interneta dziļumos klīst runas par mirušām konsolēm.

Par dokstaciju runājot – tā varēja būt ērtāka. Tās dizains nozīmē iespēju saskrāpēt ekrānu, kas ir veidots no plastmasas. No tā var izvairīties noklājot dokstacijas priekšu ar audumu vai zeķi. Konkrēti šī dokstacija ir izdekorēta ar Pikachu un Evee attēliem, iekļaujoties kopējā tematikā. Sānos ir divas USB pieslēgvietas un stacijas aizmugurē ir atverams panelis ar uzlādes vietu un vēl vienu USB pieslēgvietu (tā nav USB 3.0 pieslēgvieta, par spīti zilajai krāsai), kā arī HDMI portu. Panelis ļauj ērti menedžēt vadus.

Pašas pultis, kad ir pieslēgtas konsolei ir lietojamas, taču nav ērtākais lietošanas veids. Problēma ir analogos, kas atrodas diagonālā virzienā. Iemesls tam ir, lai varētu katru pulti lietot atsevišķi, taču manuprāt šāda situācija būs retāka nekā abu džoistiku lietošana viena spēlētāja režīmā. Vai ērtība bija upura vērta, man nav īsti skaidrs.

Džoistikus var ievietot atsevišķa turētājā, padarot tos ērtākus un nedaudz līdzīgākus tradicionālai pultij. Šis ir ērtākais veids, kā spēlēt spēles, ja neskaita Switch Pro Controller, kas maksā bargu naudu. Uz vietas man tā pagaidām nav, tādēļ nevaru komentēt to cik un vai vispār tas ir labāks par standarta variantu.

Papildus saņēmu vēl vienu džoistiku, Pokebumbas veidolā. Šis aksesuārs ir nopērkams atsevišķi, vai arī kopā ar Pokemon Lets Go! Edition Switch versiju. Uz tās ir tikai A un B pogas, kā arī viens analogs. Pielietojums pašlaik ir tikai Pokemon Lets Go! spēlē, kā arī mobilajā Pokemon Go spēlē priekš Android un iOS. Detalizētāk par bumbas darbību drīzajā Pokemon Lets Go! apskatā.

Programmatūra

Konsoli ir ļoti viegli uzstādīt. Reģistrē Nintendo kontu un pievieno to konsolei. Jāsaka, ka nāksies izmantot datoru vai telefonu, jo konsolē nav iebūvēta interneta pārlūka. Tas bija pamatīgs pārsteigums, jo manuprāt mobilā ierīcē tādam obligāti būtu jābūt. Labi, tā gluži nav taisnība, ir slēpts, visai vājš pārlūks, taču tas nav paredzēts lietotājām, tādēļ tā ieslēgšana prasīs pūles. Kā to izdarīt visai viegli var atrast interneta plašumos.

Galvenais ekrāns ir apbrīnojami vienkāršs. Augsējā rinda sastāv no spēļu saraksta, kamēr apakšā ir funkciju īsinājumceliņi. Nekādu reklāmu vai nevajadzīgu lietu. Tas darbojas ātri un bez problēmām.

Veikals atkal ir cits jautājums. Pieņemu ka divus gadus atpakaļ, kad konsolei bija kādas 10 spēles, šāds veikals bija pieņemams. Tagad, kad šeit ir vairāk kā 1500 spēles, un katalogs papildinās katru dienu, tas ir briesmīgs. Ja zini ko tieši meklē – viss ir labi. Bet ja vēlies vienkārši pašķirstīt katalogu iespējas ir ierobežotas. Veikala kategorijas ir meklēt, Discover (uz labu laimi izraudzītas 20 spēles, reizi nedēļā), Charts (populārākās pagājušā mēneša spēles), Offers (spēles ar atlaidēm) un New releases (atjauninās katru dienu ar jaunākajām spēlēm).

Trūkst arī jebkādi komentāri vai atsauksmes, kā arī veikals būtu laba vieta reklāmām, lai redzētu lielākās jaunās relīzes. Šis ir lielākais konsoles klupšanas akmens, taču cik noprotu Nintendo to apzinās un strādā pie jauna UI (user interface) priekš veikala. Ja izmaiņas būs pozitīvas, noteikti atjaunināšu apskatu.

No iespējām, kas trūkst ir Bluetooth bezvadu savienojums. Austiņas varēs izmantot tikai ar 3.5mm savienojumu. Par USB variantu vispār var aizmirst. Trūkst arī iebūvēta balss čata, tam nāksies izmantot savu viedtālruni uz kura būs jāliek īpaša Nintendo aplikācija.

Spēles

Kopš relīzes konsole ir saņēmusi daudz labu spēļu. Iespēja tās pārnēsāt sev līdz noteikti ir lielākais pluss. Protams uz katru lielisku spēli atradīsies divas nekam nederīgas. Taču Nintendo licenzētās spēles noteikti ir iemesls iegādāties konsoli. Protams arī citas AAA spēles, kā piemēram Diablo 3, DOOM vai Skyrim vilcienā noteikti būs spēcīgs arguments.

Pašas spēles diemžēl būs dārgākas, nekā uz citām platformām. Zelda: Breath of the Wild joprojām maksā 69.99 eiro. Konsolei ir tā saucamais Switch nodoklis, kas nozīmē ka spēles vidēji ir par 10 eiro dārgākas, nekā uz pārējām platformām. Laikam jau par iespēju spēles paņemt līdz jāmaksā papildus. Šis noteikti var būt iemesls, kas kādu var atbaidīt no konsoles iegādes.

Veiktspēja

Mobilajā režīmā konsoles baterija spēj ilgt 2-4 stundas, atkarībā no spēles ko spēlējat. Noteikti vairāk kā pietiekoši, vai vismaz man pēdējo divu nedēļu laikā ar bateriju problēmu nav bijis. Ekrāns atbalsta 720p taču dokstacijā izšķirtspēja palielinās līdz 1080p. Nintendo Switch noteikti nav nekāda jaudas stacija, un ar to ir jārēķinās. Nintendo spēles arī nekad nav bijušas prasīgas. Taču par spīti tam redzam tādus portus, kā Wolfenstein II: The New Order un Skyrim uz šīs konsoles. Tā ir jaudīgāka nekā liekas.

Konsole rokās nesilst un darbojas ļoti klusi. Spēles iet visai vienmērīgi un nekādas masīvas veiktspējas izmaiņas starp mobilo režīmu un dokstaciju nemana.

Pārslēgšanās starp abiem režīmiem ir ļoti vienkārša. Izņem konsoli no dokstacijas un ekrāns iedegas, ļaujot uzreiz turpināt iesākto. Tas pats arī pretējā virzienā. Konsole arī ārā neslēdzas (ja nu vienīgi nenosēžas baterija) , bet iedarbina miega režīmu, ļaujot turpināt spēli, kad nākamreiz paņem konsoli rokās, gluži kā tas ir ar Xbox One un PS4.

Vērtējums

Man personīgi Switch nekļūs par pamatplatformu kur spēlēt spēles. Tomēr tas ir izcils papildinājums manai spēļu atkarībai. Esmu biežāk sācis doties uz darbu ar vilcienu, nevis auto. Konsole liek lielu akcentu uz tā saucamo “couch play”, kad vairāki spēlētāji spēle uz vienas konsoles. Tas piešķir tādu nostaļģisku sajūtu, laikā kad pārējie izvēlas tiešsaistes daudzspēlētāju režīmu. Neatkarīgi no vecuma, Switch sagādās jautrību, ja var tikt pāri pamatīgajai cenai. Mana versija izmaksāja 450 eiro.

1 komentārs

Reklāma

Populārākais

Pieseko mums!

1,102FaniPatīk
169SekotājiSekot
23SekotājiSekot
322AbonentiAbonēt